Sepintas lalu, seungkap catatan..


Coretan ini adalah coretan terbuka, tanpa sebarang selindung dan telus. Sesiapa sahaja boleh memberikan komen pada artikel dan cbox..
Anda berhak menyatakan sesuatu sebagai pembaca yang mempunyai pandangan dan pendapat..

Ooi Ya, jangan lupa bagi makan ikan di kolam, jika anda masuk ke blog ini.
Untuk makluman pelawat blog ini, semua artikel berkenaan IT telah di pindahkan ke blog ZulbmMohd. Oleh sila ke sana untuk artikel IT...

Wednesday, December 7, 2011

Sunat anak..Bersunat atau bahasa baku disebut berkhatam suatu tradisi bagi anak-nak lelaki yang nak jadi benar-benar 'lelaki'. Aku dulu bersunat ketika masuk darjah 5. Hampir semua abang-abang aku bersunat dengan Tok Mudin di Kg Merbau Patah, sebab kami berasal daripada Kuala Terengganu. Aku dilahirkan di Kg Pulau Sekati.

Tapi aku, lain sedikit bersunat di hospital. Masa itu perubatan hospital Dungun dah mula ada rawatan khatam. Mungkin susah nak ke Kuala Terengganu, jadi paling baik sunat aje di Dungun.

Steambot


Pada akhir tahun 2010, sekolah aku ada buat jamuan akhir tahun di Rumbia Resort di Paka. Pilihan menu antaranya ialah 'steambot'. Tapi steambot yang disediakan cukup mengecewakan aku... cakap mudah.. "langsung dok sedap".

Dua hari kena seksa di' bini!!


Terlalu lama tak update blog ini. Cuti sekolah sepatutnya aku banyak masa tapi masa semuanya habis digunakan untuk kerja lain, walaupun masih mengadap komputer. Malam berjaga siang tidur sampai tengah hari. Walaupun orang tua kata 'kahak rezeki' tapi gaji aku masih jalan...gaji aku sekarang ni 'rapat dinding'.