Sepintas lalu, seungkap catatan..


Coretan ini adalah coretan terbuka, tanpa sebarang selindung dan telus. Sesiapa sahaja boleh memberikan komen pada artikel dan cbox..
Anda berhak menyatakan sesuatu sebagai pembaca yang mempunyai pandangan dan pendapat..

Ooi Ya, jangan lupa bagi makan ikan di kolam, jika anda masuk ke blog ini.
Untuk makluman pelawat blog ini, semua artikel berkenaan IT telah di pindahkan ke blog ZulbmMohd. Oleh sila ke sana untuk artikel IT...

Wednesday, December 7, 2011

Dua hari kena seksa di' bini!!


Terlalu lama tak update blog ini. Cuti sekolah sepatutnya aku banyak masa tapi masa semuanya habis digunakan untuk kerja lain, walaupun masih mengadap komputer. Malam berjaga siang tidur sampai tengah hari. Walaupun orang tua kata 'kahak rezeki' tapi gaji aku masih jalan...gaji aku sekarang ni 'rapat dinding'.



Sebelum ini aku asyik lihat bini aku menjahit langsir sekolah aje. Datang juga dalam hati aku, dia ni jadi hamba sekolah. Langsir rumah tak pun dijahitnya. Ada yang tercabut dan tak lebih sudah jatuh. Tapi semuanya aku pendam dalam hati aje... rupanya dalam hati aku pun 'macam' dia boleh baca.


Apa bila dia dah mula menjadi 'hamba rumah' pula. Aku jadi mangsa, 2 hari aku tak boleh berjinak dengan komputer. Aku kena berjinak dengan mesin drill, gergaji kayu dan besi, tukul dan skru driver...


Ini adalah pembantu dan boleh juga dikatakan pengacau

nombor satu semasa aku buat kerja.


Ruang tamu sudah siap.. macam bilik seminar... gelap. Entah bila pula aku kena sambung kerja untuk ruang keluarga serta bilik-bilik yang ada....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails