Sepintas lalu, seungkap catatan..


Coretan ini adalah coretan terbuka, tanpa sebarang selindung dan telus. Sesiapa sahaja boleh memberikan komen pada artikel dan cbox..
Anda berhak menyatakan sesuatu sebagai pembaca yang mempunyai pandangan dan pendapat..

Ooi Ya, jangan lupa bagi makan ikan di kolam, jika anda masuk ke blog ini.
Untuk makluman pelawat blog ini, semua artikel berkenaan IT telah di pindahkan ke blog ZulbmMohd. Oleh sila ke sana untuk artikel IT...

Saturday, October 22, 2011

Buku nota kimia aku..


Dulu orang tak panggil buku nota, orang panggil buku salinan kimia. Masa dulu aku hanya guna buku 80 muka surat sahaja untuk setahun. Zaman sekarang dahlah buku tebal besar pula.. entah apa yang disalin. Nota sekadar isi penting aje.

Thursday, October 20, 2011

Kapit: Tukang jahit aku..


Semasa aku saja-saja search gambar Kapit, Sarawak sekadar cari nostagia, aku bertemu dengan gambar Cina tukang jahit ini. Wah seronok juga pasal dia ini adalah tukang jahit aku di Kapit.


Monday, October 17, 2011

Penapis Air


Aku menulis pasal air sebelum ini dan sebenarnya artikel itu ada banyak siri. Ada niat nak sambung tapi oleh kerana terlibat dengan kumpulan KIK (Inovatif dan Kreatif - satu kumpulan telibat dalam pertandingan buat program KIK) aku dah tak cukup masa dan menjadi aku begitu inovatif dan kreatif dalam 'menceduk' dan 'mengubah suai' kerja-kerja orang lain.. he he (yang tahu aje boleh gelak!)


Sunday, October 16, 2011

Pop Corn Masin Manis!

Satu aktiviti yang entah macam jadi terbuat (bukan minat sangat -- seperti komputer juga) iaitu memasak. Aku bukan lah suka sangat tapi.. jadi macam suka-suka mencuba separti komputer juga suka-suka mencuba.... Boleh baca entri aku yang lepas dalam blog Lot7640 yang aku paste di sini!


Pelbagai jenis pop corn

Masa mengisi minyak di Caltex, anak perempuan aku yang suka minta"be'li" minta aku beli 'gulailir' (gula kapas). Aku 'wak dok je'. Dua hari lepas tu masa mengisi minyak 'gulailir' sudah tidak ada. Dia minta beli'pop corn'. Aku 'wak dok' dengar je!! Dia marah ke aku! Perempuan dia akan merajuk!

Pelihara ikan air tawar (payau)

Kalau orang tanya aku adakah hobi lain boleh mengatasi daripada mengadap komputer.. aku jawab masih belum lagi walaupun ada cubaan untuk mengubah hobi.. Entri aku dalam blog album boleh di baca..



Aku dah mula tukar hobi. Pelihara ikan pula. Aku mula dengan 2 ikor ikan jelawat. Satu hilang ('nompak' agaknya) dan sekor lagi 'mapus keras' pasal silap tukar air (Baca di sini). Selepas itu aku bertukar kepada 2 ekor anak keli biasa, 4 ekor ikan puyu, 3 ekor ikan sepat kuning (gold gourami) dan 3 ekor sepat padi (pearl gouromi).

Sosej LOVE dengan telur mata kerbau

Lama tak melawat blog nota aku ni.. Aku masukkan entri aku drp blog album aku di sini untuk di kongsikan bersama...



Hari ini balik sekolah aku tak buka komputer, aku sekadar ke kolam ikan dan beli 9 ekor anak Dwarf Gourami (jenis ikan sepat) dan ikan "tiger". Anak kecil aku merungut nak makan sosej sebab dia lihat semalam aku beli sosej.

Related Posts with Thumbnails