Sepintas lalu, seungkap catatan..


Coretan ini adalah coretan terbuka, tanpa sebarang selindung dan telus. Sesiapa sahaja boleh memberikan komen pada artikel dan cbox..
Anda berhak menyatakan sesuatu sebagai pembaca yang mempunyai pandangan dan pendapat..

Ooi Ya, jangan lupa bagi makan ikan di kolam, jika anda masuk ke blog ini.

Monday, October 29, 2012

HP ePrint Home & Biz untuk Android

Aku mengajar PSK dan semua kerja pelajar dihantar melalui e-mel. Paling malas nak download dan nak semak untuk PBS. Cari jalan paling mudah untuk kerja-kerja 'pengfailan', akhir aku terjumpa HP ePrint for Android. Dah cuba ok boleh print terus daipada HP melalui wireless dan rangkaian network.

Sila dapatkan di sini [klik]

ePrint ini boleh mencetak kandungan digital inkjet HP dan pencetak LaserJet. Antara fail-fail yang boleh dibuka dan dicetak ialah Word, Excel, Powerpoint, foto, PDF dan fail teks. Terdapat lebih daripada 200 model pencetak HP yang support dengan ePrint ini.



Tuesday, October 23, 2012

ATM jem kerana kalah dengan Kelantan



Aku tak minat sangat dengan bola tapi anak dan isteri aku peminat setia... Isteri aku satu lemah, walaupun minat boleh lena. Aku lebih suka 'main' dengan notebook.

Tapi aku bukan nak citer pasal ATM lawan Kelantan... tapi aku nak citer pasal ATM Maybank yang jem.. mungkin kerana 'bergabung' atas kekalahannya dengan Kelantan 2-3. Paling memalukan Kelantan boleh balas semula tak sampai 1 minit.

Monday, October 22, 2012

Annual Dinner Aizek 2012



Malam tadi annual dinner sekolah aku. Ini adalah acara tahunan yang wajib! Tapi macam biasa kita makan kita bayar. Masa aku di Sarawak dulu annual dinner ada orang sponser untuk hargai cikgu!

Di tanah air sendiri, nampak macam tak ramai yang menghargai guru. Nak dapatkan hadiah pun terpaksa 'mengemis' dengan syarikat atau pembakal yang pernah berurusan dengan sekolah. Sudah pasti pembekal akan masukkan dalam kosnya untuk mendapat keuntungan atas apa yang diperniagakan dengan sekolah.

Friday, October 12, 2012

Amnesia Sementara (Hilang Ingatan Sementara)

Masa ini dia tak kenal aku lagi...

Khamis, pukul 12.30 tengah hari anak perempuan aku, Nabihah (Darjah 6) telefon. Nombor terpapar adalah nombor sekolah, SR Islam Bersepadu Zainal Abidin. Dia beritahu Mursyid (adiknya Tahun 2) hilang ingatan akibat ditolak oleh rakannya di dalam kelas.

Aku cuba tenang, sambil berfikir kenapa? Semalam baru aku nasihatkannya dengan tegas supaya dia jangan bergaduh di sekolah. Kalau dia buat aku akan rotan kakinya sampai 'terkencing'.

Related Posts with Thumbnails