Sepintas lalu, seungkap catatan..


Coretan ini adalah coretan terbuka, tanpa sebarang selindung dan telus. Sesiapa sahaja boleh memberikan komen pada artikel dan cbox..
Anda berhak menyatakan sesuatu sebagai pembaca yang mempunyai pandangan dan pendapat..

Ooi Ya, jangan lupa bagi makan ikan di kolam, jika anda masuk ke blog ini.
Untuk makluman pelawat blog ini, semua artikel berkenaan IT telah di pindahkan ke blog ZulbmMohd. Oleh sila ke sana untuk artikel IT...

Friday, December 17, 2010

Cuti-Cuti Malaysia: Kupon Letak Kereta dan Polis Trafik

Bila saya sampai ke Kuala Kangsar (oghre Perak sebut Kuala), saya agak terkejut, pasal pekannya nampak sunyi aje. Kenderaan taklah juga sibuk. Lebih kurang macam Dungun aje dalam hati saya. Saya manalah pernah datang ke "Kuala" sepanjang hayat. Tapi Kuala Kangsar menjadi agak 'senonim' maybe ada MCKK.

Saya mengelilingi pekan Kuala Kangsar kerana nak mencari tempat rehat, sudah pukul 5.00 petang agak keletihan memandu. Terjumpa Izi Hotel, tapi malangnya dah penuh. Terasa juga pelik, dalam tak ada orangpun hotel boleh penuh. Mungkin hotel baru kot!!

Tuesday, December 14, 2010

Cuti-cuti Malaysia: Teluk Intan & Kawan Lama.

12 Disember 2010, pukul 6.30 petang aku bertolak daripada Kuala Kangsar ke KL masuk lebuhraya, setelah 4 hari aku bercuti menghayati kempen kerajaan "Cuti-cuti Malaysia 2010".Sebelum itu 'teman' (loghat Perak) terdengar cakap-cakap daripada members yang nak balik ke KL berkata "hari ini Ahad mesti jem punya!". Teman mana lah tahu dan tak pernah terfikir bahawa leburaya akan 'jem', melainkan jika ada perayaan aje.

Wah mak datok, jem sakang! Dalam mencari formula baru aku terfikir rupa-rupanya jika 'jem' adalah lebih baik masuk lorong kiri daripada kanan. Lorong kiri lebih cepat (memang sah aku dah uji)